To zina tikai daži cilvēki: 3 situācijas, kad nevajadzētu likt telefonu uzlādēties

Nepareiza viedtālruņa lādētāja lietošana var izraisīt strauju akumulatora darbības bojāšanos.

Katrs cilvēks telefonu uzlādē atšķirīgā veidā – daži cilvēki pastāvīgi tur gadžetu lādētājā, citi to izmanto tikai tad, ja viedtālrunis “apēdis” bateriju pilnībā.

Kāpēc tālruni nevar uzlādēt līdz 100%

Viedtālruņu remonta speciālisti skaidri atbild, vai ir iespējams uzlādēt tālruni līdz 100%. Daudzi no viņiem uzskata, ka šāds ieradums ir kaitīgs akumulatoram – vislabāk ir uzturēt gadžeta uzlādi 40-80% robežās. Tas ļaus jums tik ļoti nepārkarsēt akumulatoru un pagarināt tā kalpošanas laiku. Ja pastāvīgi uzlādējat viedtālruni līdz 100 %, tad tālrunis ir maksimālā spriegumā, un tas negatīvi ietekmē tā funkcionalitāti.

Ir vairāki noteikumi, kā drošāk uzlādēt tālruni un no kādām darbībām labāk atteikties, lai savu iecienīto sīkrīku nevajadzētu nest uz servisa centru.

Tieša saules gaisma un karstums

Ja telpā, kurā gatavojaties uzlādēt tālruni, ir pārāk karsts, tad pēc uzlādes gadžets sakarst vairāk nekā parasti. Tas pats notiks, ja tas atradīsies tiešos saules staros. Tāpēc drošai uzlādei izvēlieties vietu ēnā un, ja iespējams, atdzesējiet telpu.

Jebkuru programmu aktivizēšana

Ne daudzi cilvēki zina, kāpēc nevar vienlaikus uzlādēt un lietot tālruni. Viss atkal ir saistīts ar pārkaršanu – lādētājs nevar palielināt uzlādes līmeni, nepaaugstinot akumulatora temperatūru. Ja šajā brīdī tālruni lietojat, tas sakarst vēl vairāk, un tas galu galā novedīs pie sīkrīka bojājuma (piemēram, tas var sākt bloķēties vai pats izslēgties).

Lasi vēl: Kabači korejiešu gaumē: uzkoda, kas kļūs par ģimenes iecienītu ēdienu

Oriģinālā lādētāja trūkums

Lēti analogi bieži vien nav īpaši kvalitatīvi – tie var negatīvi ietekmēt akumulatoru, savienotāju, kā arī oksidēties, apdraudot ierīcē esošās mikroshēmas. Nereti budžeta lādētāji ļauj ātrāk “uzlādēt” akumulatoru, taču tie arī paātrina tā nolietošanos. Tāpēc vienmēr ir labāk izmantot lādētāju, kas iegādāts kopā ar tālruni.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment